Sydämen asioita

Saksan tunnilla aiheena on ”Liebe” eli puhutaan rakkaudesta. Meitä on tässä ryhmässä eksoottinen lajitelma Japanista Nepaliin. Ensimmäistä kertaa on ryhmässäni myös skandeja, juhuu. Keskustelimme tänään rakkaudesta ja maailman kolkat erottuivat hyvin.

Kultturellisia eroja on havaittavissa myös Euroopan sisällä, mitä tulee sydämen asioihin. Juttelimme flirttailusta ja kuka tekee aloitteen. Nepalilaiselle ei tullut mieleenkään, että nainen tekisi aloitteen. Itä-eurooppalaiset vannoivat myös miehen flirttailun nimiin. Me pohjoismaalaiset katsoimme toisiimme ja totesimme, että nainen varsin hyvin voi myös mennä ensimmäisenä miehen luo juttelemaan, kein Problem. Pohjoismainen yhteistyö elää ja voi hyvin.

Pohjoismainen vapaamielisyys erottui myös mm. kihlausajassa. Tanskalaisen kurssikaverini 9 vuoden kihlausta kauhisteltiin. Samoin säälittiin minua, kun menimme vain kaksistaan epäromanttisesti raatihuoneella naimisiin. Toisaalta muslimimies tunnusti, että hänellä oli yhtäaikaa useita tyttöystäviä, koska itsensä valitseman tytön lisäksi hänen täytyi deittailla vanhempiensa valitsemaa morsian-ehdokasta. Avoliitossa elävä ruotsalaisnainen sanoi, että heillä ei ole aikomustakaan mennä naimisiin, mutta esittävät kyllä kihloissa olevaa, kun ovat käyneet täällä Saksassa asuntonäytöissä.

Monenlaiset ovat siis vieläkin mielipiteet mitä rakkauteen tulee. Onneksi tutkimuksen mukaan on yksi asia, mikä pysyy ja on kulttuureista riippumatta samanlaista. Flirtti ja lähestyminen alkaa nimittäin katseesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s