Ompelukone kopsahti nilkkaan

Olishan sen pitänyt arvata, että Mies ehtii ensin…

Olen aikaisemminkin tunnustanut, että haluaisin tehdä käsitöitä. Että kuolaten luen blogeja, joissa tehdään viuks-vauks vinkuen tyynynpäälliset ja verhot kahdessa minuutissa ja villasukat kaupanpäälle. Minä hinkkaan niitä kutimia pitkään ja hartaasti, mutta valmista ei meinaa tulla millään. Toisaalta, eipä minulla ole sen kummempaa sisustussilmääkään, joten ehkä on hyvä, että käsityötaito esiintyy vain piilevänä.

Mies osti toissakesänä – toistan: 15 kuukautta sitten – minulle syntymäpäivälahjaksi ompelukoneen. Olin sitä itse toivonut, joten mistään ovelasta insinööri-lahjoittaa-naiselleen-kodinhoitokoneita lahjasta ei suinkaan ollut kysymys. Mieheltä kysyttiin kaupassa kuulemma, että minkästasoista pikkurouvalle laitetaan. Mies oli vastannut, että kerran vuodessa housunlahkeet. Ompelukone on sitten varmaan sellainen hyvin basic, joka sopinee varmasti minulle.

Siellä se sitten kököttää. Yksin kaapin päällä yli vuoden. Paketti avaamatta. Mies on siitä tasaisin väliajoin vinoillut, mutta en vain ole saanut aikaiseksi mitään sillä tehdä. Oli varmaan suorituspaineet päällä, kun muisteli, miten äiti oli aikoinaan tehnyt lapsilleen kaikki vaatteet itse. Ei ollut mennyt geeniperintönä se taito, ei.

Sitten tässä eräänä päivänä laahustan työhuoneeseen ja näen ilman ennakkovaroitusta näyn: Mies on ottanut ompelukoneen esille ja ompelee täyttä päätä takkinsa taskua. Että se kehveli insinööri nyt sai sitten päteä. Siis oletushan on toki, että tuollaiset tekniset vempeleet varmaan periaattessa pitäisi miesväkeä kiinnostaakin, mutta en vain osannut odottaa, että joku käytännössä sen tekee.

Eikä luvannut kertoa sitten mitään minulle, vaan saan luvan itse opetella ompelukoneeni käytön. Sekin vielä.

Niin, se takin tasku ei mitenkään kauhean ammattimaisesti ommellulta näytä… Eli luultavimmin näkijät olettavat, että itsehän tuo on korjattu. Ja koska Saksassa rouva Kotirouvathan huolehtivat miehistään, niin tietysti kaikki luulevat, että vaimohan tuon on hertti-sentään-miten vinoon ommellut.

Eli omaan nilkkaan tämäkin sitten kopsahti.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s