Painekattilan tasaus

Minulla on korvasta mitattuna normaali lämpötila 37,5. Muilla perheenjäsenillä asteet näyttävät ihan normaaleilta, joten ilmeisesti osoitan mittarin jotenkin omituiseen paikkaan korvassa. Tai olen vaan kuumapäinen. Veikkaan ensimmäistä.

Eilen räjähdin pitkästä aikaa oikein kunnolla jostain erittäin mitättömästä syystä. Suosittelenkin pienten räjähdyskohtausten järjestämistä säännöllisesti, ettei mene överiksi. Huutokohtausta nimittäin seurasi kropan ylikuumeneminen ja flunssahan siitä iski. Olenkin ollut niiskuttamassa kuolemaa tekien sängyssä tämän päivän.

Mitä tapoja olisi sitten tämän painekattilan säännölliseen tasaukseen?
– Ne järjestetyt huutokohtaukset. Sovi vaikka Miehen kanssa ihan tarkka aika, jolloin saa huutaa. Poista lapset mieluusti kuviosta pois, etteivät säikähdä. Huutamisen syyksi sopivat vaikka astioiden turha liotus, kynsien leikkaaminen sängyssä tai ainaiset epämääräiset vaatekasat ympäri huushollia. Oletus kohtauksessa on, ettei sinussa ole koskaan yhtään mitään vikaa. Muista ottaa kroppa mukaan liikkeeseen ja se venyttely jälkeenpäin.
– Säännölliset itkukohtaukset. Jos elämäsi on ärsyttävän onnellista ja tasapainoista, luepa vaikka joku kirja, jossa varmasti itket tai katso nyyhkyleffa. Minulla toimii ”Amelié”. Poista Mies ja lapset kuviosta, etteivät säikähdä. Varaa se talouspaperirulla ajoissa viereen.
– Urheilu. Ei mielivaihtoehtoni. Jotkut tosin kertovat, että hikijumppa, lenkki tai zumba toimivat heillä. Omituista, sanon minä.
– Seksi. Vakituisessa parisuhteessa olevat aiheuttavat kyllä sydänkohtauksen Miehelle, jos ilmoittavat haluavansa seksiä muutenkin kuin lauantai-iltana saunan jälkeen pimeässä villasukat jalassa. Olkaatte varovaisia, siitä voi tulla kyllä tapa.
– Perskännit. Vaihtoehtoina joko tyttöjen ilta tai kalsarikännit. Se tanssiminen onnistuu kyllä huomattavasti luonnollisemmin kapakassa kuin omassa olohuoneessa ilman musiikkia, mutta yhtä eleganttia se varmaan on kuitenkin. Tiedät olevasti tarpeeksi humalassa, kun alat juttelemaan itseksesi vessassa. Ota se särkylääke ennen nukkumanmenoa.
– Suklaaöverit. Tunnusta, sinulla on joka tapauksessa se salainen suklaajemma siellä keittiön kaapin päällä. Kun oikein ketuttaa, koko sen jouluksi vierasvaraksi varatun rasian syöminen auttaa. Kyllä, jopa ne viinakonvehdit.
– Jollekin vieraalle räyhääminen. Saksalaiset harrastavat tätä. Mene vieraaseen kaupunginosaan, valitse jokin valittamisen aihe ja anna palaa, Frank. Älä mene samoille seuduille seuraavaan puoleen vuoteen.
– Mökötys. Pitkällinen prosessi. ”Äiti haluaa olla nyt yksin” ei kyllä välttämättä käy selitykseksi nelivuotiaalle, joka haluaa just nyt leikkiä kauppaa. Ja ellei ole hyvää syytä, Mies voi ihmetellä ja alkaa mököttämään takaisin. Vaikka ainahan kyllä joku pätevä syy löytyy.

Lisää painekattilan tasausvinkkejä otetaan vastaan. Minä menen tarkastamaan sitä suklaajemmaa.

3 ajatusta artikkelista “Painekattilan tasaus

  1. Mua jos rupee iltaisin hermostuttamaan, niin hipsin jääkapille ja vetäsen puoli lasillista valkkaria. Ja vain puoli lasillista, koska imetän edelleen. Toimii hyvin. Suklaa on myös hyvä..

  2. Paluuviite: Nolliksen tunnustus « finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s