Viinaa ja muita tapoja

Meillä on lapsi, 4-vuotias uhmaikäinen. Viikon verran sairaana, joten kaiket päivät kotona. Äiti on väsynyt, isin hermot on pinnassa.

Tietysti sitä yrittää olla ymmärtäväinen, hyvä äiti. Pienellä raukalla on kuumetta, ääni maassa, räkää tulee enemmän kuin laki sallii. Mutta kuinka voikaan se pieni ihminen olla niin rasittava! Kymmeneen kertaan olisin sen tänään myynyt sirkukseen, jos olisivat halunneet tehdä hyvän kaupan. Olis muuten lähtenyt halvalla.

Ohjeita kotona olevan uhmaikäisen sietämiseen:
– Loputon askartelulaatikko. Sillä siis ei ole mitään merkitystä, että se on itseasiassa äiti, joka loppujen lopuksi tekeen ne Halloween-kortit. Kunhan lapsella vaan on tarpeeksi paperisilppua ja liimaa, jolla sotkea koko huusholli.

– Loputon DVD-laatikko. Meillä on 4-vuotiaalle noin 30 lasten DVD:tä. Osaan Frööpelin Palikoiden sanat sujuvasti ulkoa ja voisin hirttää Mimin ja Kukun tekijät.
– Luojalle kiitos Pikkukakkosten nettisivuista.
– Meillä on tehty muffinsseja. Enemmänkin. Kaapissa on strösseleitä isommallekin joukolle. Jos sillä koristekuorrutuksella saa lapsen hiljaiseksi hetkeksi, voin hyvinkin sietää strösseleiden rapsantaa varpaiden alla seuraavan viikon ajan. Zucker Streusel saksaksi. Opittu on.
– Hanki iPhone ja sinne lasten pelejä. Mulla niitä on tähän mennessä 12 ja hankin taatusti lisää.
– Talleta puhelimeesi kuvia ja videoita. Minulla on puhelimessa tällä hetkellä 653 kappaletta, suurin osa Tyttärestä. On muuten hiljaa pitkän ajan, kun saa omia kuvia selata. En suosittele kännikuvia väliin. Toisaalta, Tytär oppi Oktoberfestin yleisimmät yhteislaulut.

Lisäksi suosittelen cocktail-kirjaa. Kun lapsi saadaan vihdoin ja viimein nukkumaan, cocktailit/punaviini on tarpeen. Mitä vahvempi drinkki, sen parempi. Tiedät kyllä, että se pikku riiviö on hoivissasi huomennakin.

Mainokset

8 ajatusta artikkelista “Viinaa ja muita tapoja

 1. Nollavaimo, kiitos. Tästä muuten mitään tuu. Onneksi Miehen hermot menee ihan yhtä lailla, ettei tarvitse vain yhdelle niitä drinkkejä iltaisin tehdä. Olemme päättäneet, ettei Tytär koskaan tule olemaan vain kotona. Ulkoistettu lastenhoito säästää vanhempien mielenterveyden.

 2. Jeps, töissä ollessa vielä joskus viitsin jäädä kipeän lapsen kanssa kotiin ihan mielellään, nykyään kotirouvana ei millään jaksaisi… Meillä on yllättäen muuten nuo samat konstit kanssa käytössä, hulluus olis jo muuten tullut. Kivaa viikonloppua, toivotaan pienelle pikaista paranemista, onhan se kurjaa.

 3. WORD!

  Kaikki kokeiltu. Saamari, että toi arkartelusilpun siivoaminen on niin syvältä. Niminerkillä kust pitä aloittaa siivoaminen huomisia synttäripileitä varten…

  Paranemista (pikaista) teille!

 4. Jenni ja S, jos tiedätte muita hyviä keinoja lasten viihdyttämiskeskukseen, laittakaapa ne jakoon!
  Naamakirjassa laitoin statukseen ”Sairaan uhmaikäisen kanssa toimiminen vaatii yllättävän paljon viinaa”. Yllättävää kyllä, sain melkoisesti sympatia-kommentteja puolelleni. Been there, done that – tuttu tilanne kaikilla…

 5. Paluuviite: Julehjerter – askartelulla selviää hengissä « finn for life

 6. Paluuviite: Saksan drinksut « finn for life

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s