Prinsessa-päivä

Luin joskus-jostain, kuinka eräs nainen pohti lapsuuden tärkeää kysymystä ja miten hän nyt vastaisi siihen. ”Haluaisitko olla prinsessa?” Suurin osa pikkutytöistä vetää mielellään kruunun päähänsä ja keimailee. Artikkelin nainen sanoi kuitenkin, että nyt aikuisena hän sanoisi ”ei” ja haluaisi mieluummin leikkiä kuningatarta.

Minulla oli tänään prinsessa-päivä ja pidin kirjaimellisesti päässä Tyttären vaaleanpunaista kruunua suurimman osan päivää. Eikö olekin hieno! Tytär oli tänään kuumeessa, joten olimme koko päivän kotosalla. Tytär katsoa killitti miljoona DVD:tä putkeen ja minä koomasin sohvalla vieressä lukien Nesbøn dekkaria. Kruunu päässä tietenkin. Onneksi Mieskin oli kotosalla, joten sohvan prinsessat saivat muffinssia ja suklaata tasaisin väliajoin.

Mutta palatakseni tähän prinsessa/kuningatar-kysymykseen. Minulle soveltuu kruunu päähän aikuisiällä varsin passelisti. Esitän tasaisin väliajoin hemmoteltua prinsessaa hypähdellen kaupungilla sievästi korkokengilläni punatut huulet vienossa hymyssä. Siihen kun lisää lautasen kokoiset aurinkolasit ja nyrpistely koirankakalle kadun varrella, on prinsessa-olo taattu. Se kruunu on kyllä tosin jäänyt kotiin. Kuningattaren rooli vaatii vastuuta, oikeudenmukaisuutta ja viisautta. Sitä leikkiä saa tarpeeksen arkielämässä Tyttären kanssa tapellessa, joten mieluummin sitä on joskus hupakko-prinsessa nykyään.

 Jotenkin en ole vain saanut Miestä mukaan leikkiin esittämään joko palvelijaa tai sitä uljasta prinssiä valkealla ratsulla. Koulutus vielä kesken.

 

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Prinsessa-päivä

  1. Sulla on kyllä hauskat jutut ja ilolla luen, kun tänne päädyin. Välillä kaipais tänkin kotiäidin elämä lisää niitä prinsessa-päiviä. Tai edes hetkiä.

  2. Minä sanon, että nainen saa joskus ottaa itselleen prinsessa-päiviä. Kaakattavana kotiäitinä on pakko vetää överiksi. Kruunu vaan päähän, Anni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s