Käytettyä ja dinosauruksia

Saksan kotirouvat ovat organisoineet kirpparitoiminnan aika tehokkaasti. Kaksi kertaa vuodessa, lokakuussa ja maaliskuussa, on suurinpiirtein kaikissa Kindergarteneissa ja kouluissa kirppari lastentavaroille. Rouvat Kotirouvat sitten tallustavat viikonloppuisin kirpparisesongilla hikihatussa koululta toiseen ja ostavat kauden vaatteet.

Minäkin oli tänään myymässä Tyttären viime talven vaatteet pois. Kuudella pussilla menin ja kahdella tulin takaisin, joten kyllä niitä ihan kivasti meni. Kindergarten veloitti paikasta 4,50 EUR. Olimme yhteistuumin leiponeet, ja kahvilan tuotto meni lapsille.

Lasten pukeutuminen eroaa Saksassa siitä suomalaisesta. Kesäisin puetaan lapsille minun mielestäni ihan liikaa, mutta toisaalta talvella taas Tytär on täkäläisittäin erittäin hyvin puettu. Kesäisin ei tulisi mieleenkään laittaa esimerkiksi lapselle sukkahousuja helteellä päälle. Talvipakkasella taas lapsille ei välttämättä laiteta pipoa ja hanskoja. Tanskassa oli sama juttu: siellä hanskat olivat tosi harvoin vauvoillekaan laitettu.

Asumme paikassa, joka välttämättä ei ole mitään luksusaluetta. Hinnat pitää siis kirppareillakin olla kohdallaan, joten paidoista veloitin euroa, housuista paria. Mutta kyllä ne sakemannit niistäkin yrittivät tinkiä. Minulla oli kuitenkin ovela vastaveto. Olin ottanut mukaan miljoona Tyttären pikkupehmolelua, joista suurin osa oli jotain lennoilta mukaan saatuja. Kun tinkasivat, en antanut hinnasta periksi, vaan annoin mukaan pikkudinosauruksen/nallen/kirahvin.

Ihan turha yrittää vängätä finnon kanssa, senkin germaanit!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s