30 vuotta vanha haju

Minä palaan joka tiistai 30 vuotta ajassa taaksepäin. Tai ainakin oletan niin. Lapsuuden muistot eivät ole koskaan olleet ihan skarpeimpia muistivanassa.

Kaikki koulun jumppasalit ovat ilmeisesti Euroopassa samanlaisia. Sama omituinen haju, samat puolapuut, patjat ja trampoliinit. Kun sinne liikuntasaliin palaa, alkaa automaattisesti odottamaan rummun rytmittämää Askel-askel-hyppy -käskyä ja sitä tunnetta, kun ei taaskaan pysty kiipeämään sitä pirun köyttä pitkin edes metrin matkaa.

Käymme täällä Saksassa Tyttären kanssa riehumassa Eltern-Kind Turnen liikuntahetkessä, jossa siis on vanhempi mukana lapsen kanssa. Ensin on pieni ohjattu lauluhetki ja sen jälkeen saa mennä oman mielen mukaan saliin rakennetuissa liikuntapisteissä. Hypimme trampoliinilla, roikumme renkaissa, kiipeilemme penkkien päällä, pompimme patjoilla ja laskemme liukumäkiä.

Tytär saa riehua ja se on hyvä se. Minä yritän pysytellä mukana ja luoda hänelle hyvän hetken äidin kanssa. Pahemmin siellä ei saksaa tule puhuttua, koska lapset ovat pääsääntöisesti niin pieniä, että vanhemmat ovat vahtivuorossa joka hetki. Saksalaisiin lastenlauluihin tutustun kyllä.

Tänään saimme Tyttäremme kanssa aplodit. Tähän mennessä äidit ovat katselleet vierestä, kun lapset liikkuvat eri pisteissä. Nyt Tytär pakotti minut kiipeämään metrin korkeudella olevalle penkille ja tulemaan perässä. Olin ensimmäinen äiti, joka todella teki liikkeitä lapsen mukana. Avasin hanat ja sen jälkeen kaikki äidit alkoivat pomppia ja kiipeillä lastensa kanssa.

Vanha vetristyy jumppasalin vehkeissä. Toisin sanoen taantuu ala-asteikäiseksi tutun kouluhikihajun kulkeutuessa nenään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s