Julkkisten kimppuun vaan

Ulkosuomalaisena olen tipahtanut herttaisesti kärryiltä mitä tulee Suomen populaarikulttuuriin. Iltiksen nettisivujen lukemisella ei pysy enää julkkisten perässä, koska suurin osa niistä tulee telkkarin kautta. Nyt tuntuu Big Brother ja se Tanssii tähtien kanssa tuovan julkisuutta osallistujilleen eniten. Ja kun en suomalaista telkkaria katso, sanovat uusien julkkisten nimet tasan ei mitään.

Tunnen siis yhdeksän Suomesta poissaolo-vuoden jälkeen ne vanhat julkkikset tai uudet Superjulkkikset. Tunnen syvää surua, että Matti Nykänen on rauhoittunut, eikä enää tempauksillaan julkisuudessa ole. Mikään ei ulkosuomalaiselle ollut sen suomalaisempaa kuin Nykäsen lausahdukset! Toisaalta onnistuin pelkällä iltapäivälehtien nettisivujen lukemisella jäämään koukkuun Tuksuun, joka täytti Nykäsen jättämän aukon. En tunnista uusia Miss Suomeja tai jääkiekonpelaajia tai tangokuningattaria. Ja olisi ministereiden nimienkin listaaminen erittäin hankalaa.

Tänä syksynä Suomessa käydessäni iloitsin suuresti pongatessani tuntemiani julkkiksia. Muotinäytöksessä huokailin Anne Pohtamon ja Tiina Laineen ikuiselle kauneudelle. Ja kato, tuossa menee Aira Samulin – sekin on vielä hengissä!

Habitaressa ollessani piti oikein ottaa julkkiksen kanssa lähikosketusta. Hei, mähän tunnen ton tyypin! Ja niin painuin kättelemään Lola Odusogaa. Ulkosuomalaisena on oppinut ottamaan kontaktia vähän ronskimmalla otteella, joten en ujostellut pahemmin hyökätessäni sinne sohvaosastolle Lola-paran kimppuun.

Mukana ollut siskoni sen sijaan oli painumassa maan alle silmät päästä häveten. Eihän sitä nyt noin voi tehdä! Kunnon suomalainen kiertää julkkikset livenä kaukaa ja menee juttelemaan ainoastaan joko kännissä tai jos on mummo.

Minua kyllä vähän kaduttaa, etten otattanut siskolla minusta ja Lolasta yhteiskuvaa. Vaikka ihan vaan siskon kiusaksi 😉

2 ajatusta artikkelista “Julkkisten kimppuun vaan

  1. Höpö höpö, ketään suomalaista ei vaan vähempää vois kiinnostaa joku entinen missi. Ja Suomessa ei ole sellaista julkimoidenpalvontakulttuuria, ne saa ihan rauhassa käydä Alepassa asioillaan ilman, että kenelläkään on tarvetta kysellä kuulumisia sen enempää. Itseasiassa musta se ei ole niin, että suomalaiset ei uskalla tehdä sitä tai tota, vaan ihminen omassa tutussa ympäristössään myös turtuu kaikkeen, eikä kiinnostu reagoimaan joka asiaan. Ulkomailla meistä jokainen käyttäytyy vähän vapaammin ja on mielestään vähän hulvattomampi, kun vieraan kulttuurin näkymättämät rajoitukset eivät ole sisäänrakennettuina. Sen näkee vain paremmin sitten kun asuu taas omassa maassaan…

  2. täytyy tuota Siskoa hieman kompata 🙂 Mä en oo ikinä ymmärtänyt tuota julkkisten ”palvontaa”. Heissä ei oo mitään erikoista eikä ihmeellistä. Työ nyt on ehkä vähän hohdokkaampaa ja naama on ”kaikille tuttu” mutta niin se voi olla sairaanhoitajan tai opettajankin työ hohdokasta. Mä en ryntää julkkiksen pöytään nimmaria pyytämään tai samaan kuvaan poseeraamaan siksi, etten uskaltaisi vaan siksi ettei mua yksinkertaisesti kiinnosta. Tai sitten jos menisinkin juttusille, persoonassa on oikeasti sellaista joka kiinnostaa, miksi nyt ylipäätään ihmiset haluaa tutustua toisiinsa? mutta pelkkä julkisuus ei tee ihmisestä kiinnostavaa. ”Jännittävää, Mika Häkkinen istui mun takana lentokoneessa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s