Saksalainen irrottelee

Siskoni teki ihan oikeanlaisen huomion saksankielestä. Kun ulkomaalainen sitä kuuntelee ymmärtämättä sanaakaan, se kuullostaa kieltämättä asialliselta. Olisi itse sisältö kuinka hervotonta tahansa, se kuullostaa siltä kuin tylsää lakitekstiä luettaisiin tai selitettäisiin lääketieteellistä operaatiota.

Oktoberfestien takia U-bahnissa eli paikallisjunassa oli erityistoimenpiteet miljoonien vieraiden takia. Theresienwiesen asemalla oli jokaisen junanvaunun kohdalla virkailija, joka katsoi, että kaikki halukkaat pääsi sisään/ulos ajoissa. Ihan fiksua sinänsä, kun Oktareilla käy sen puolisen miljoonaa vierailijaa päivittäin ja paikallisjunalla sinne on kätevintä tulla. Ordnung muss sein!

Saksalainen ei ole huumorintajustaan kovin tunnettu, joten oli erittäin epätavallista, mitä asemalla kuuli. Kuuluttaja heittää huulta! Hän kertoi ensinnäkin, että juna tulee, olkaatte valmiita. Toivotti tervetulleeksi asemalle. Vihelteli. Kertoi, että hänen luonaan on parhaat paikat junaan. Ja huuteli lopuksi, että ”missä teidän kädet on? Nostakaa ne ilmaan!”

Siis saksalaisella virkailijalla huumorintajua ja vielä julkistaa sen? Koko asemanväki katseli ihmeissään toisiaan. Hyvälle tuulellehan siitä tuli. Mutta ulkomaalaiselle se kai kuulosti saksalaiselta virkakieleltä. Sääli!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Saksalainen irrottelee

  1. Mutta onhan saksalaisilla huumorintajua vaikka kuinka! Tänäänkin olen hihitellyt useaan otteeseen ääneen kirjaa lukiessani (Vince Ebertin uusin, mainio). Vivahteikas kieli myös mahdollistaa suomeen verrattavissa olevan sanataiteilun. Sääli ettei ulkomaankieliset tosiaankaan pääse tästä osallisiksi.

    Toi miltä Saksa kuulostaa on mulle myös mysteeri. Oon aina miettinyt mistä ihmeestä se ”saksa on kova kieli” -hokema tulee, toisen maailmansodan aikaisista sotafilmeistäkö? Musta kieli on puhujasta riippuen parhaimmillaan ihanan pehmeää. Etenkin se soiva s!

    …ehkä lopetan ennen kuin pääsen vauhtiin. Voisin vaahdota saksan ihanuudesta päivätolkulla, muttei se nyt lainkaan sopisi tähän tyyliin! Jatkakaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s