Essu eteen, tipit kehiin

Pitäisköhän sitä alkaa tarjoilijaksi. Kuulin nimittäin Oktoberfestien tarjoilija-faktoista.

Oktareilla on vakituisena 8000 työntekijää ja 4000 muuta. Kuinka monta näistä on tarjoilijana, ei ollut tietoa. Kuulin paikallisilta, että monet ottavat vuosittain palkatonta vapaata omasta työpaikastaan tullakseen tarjoilijaksi Oktoberfesteille. Tämä ei ole ihme, sillä parin viikon tienestit ovat 10 000 euron luokkaa!

Saksassahan on joka tapauksessa tapana antaa tippiä ravintoloissa pyöristämällä loppusummaa kätevään tasalukuun. Oktoberfesteillä tämä tarkoittaa sitä, että siitä 9 euron olutmassista maksetaan käytännössä 10 euroa. Ja luulisi, että pienessä pierussa tipit ovat melkoisen höveleitä. Mitä enemmän tissit tyrkyllä ja ronskimpi meininki, sitä enemmän saa tippiä.

Mutta kyllä siihen tippimäärään pitää tehdä töitäkin. Tarjoilijoiden vaatimuksena on, että heidän täytyy pystyä kantamaan vähintään 10 massin määrän kerralla eli juomat yhdelle pöytäseurueelle. Itse näin useinmiten 12 kappaletta tarjoilijoilla litran kolpakoita käsissä. Ja kun sitä määrää kantaa koko illan, alkaa taatusti hauiksissa tuntumaan.

Respect! Ei näillä lihaksilla.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Essu eteen, tipit kehiin

  1. Heip! Olin opiskeluaikoina töissä tarjoilijana ja kyllä tienestit oli hyvät. Siis Keski-Euroopassa tosiaan, tippien kera. En ole varmasti sen jälkeen saanut parempaa palkkaa missään. Mutta kyllä siinä kroppa joutui koville, enää en jaksaisi.

  2. Maissa on kyllä mielettömät erot noiden tippien antamisien suhteen. Nyt tulee tipattua jo Suomessakin, sen verran on pyöristäminen iskostunut päähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s