Wiesn-siedätystä

Oktoberfest eli paikallisten sanomana ”Wiesn” myllää kaupunkia. Kansanjuhlaa käytetään hyväksi joka ikisen putiikin mainonnassa. Lähiapteekin näyteikkunassa toivotetaan Oktoberfest-kestävyyttä ja mainostetaan päänsärkylääkkeitä, vitamiineja ja ummetustabletteja. Ortopedin ikkunassa on polvilämmittimet kirjailtu teeman mukaan. Kaikki on sinivalkoista Baijerin värein.

Ja paikalliset rakastavat juhlaa, vaikka se ei enää niin pelkkä oman kaupungin juhla olekaan miljoonien turistien takia. Pöytävaraus on kiven alla, mutta onneksi jos on kerran pöydän onnistunut varaamaan, sen saa myös seuraavalle vuodelle. Eli sukupolvesta toiseen on samat naamat samoissa pöydissä. Ilman pöytävarausta on varsinkaan illalla turha mennä: kaikki on varattu ja ilman paikkaa pöydässä ei sitä litran olutkolpakkoa saa.

Oktoberfest-siedätys aloitetaan varhain. Tytärkin käväisi Kindergarten-ryhmänsä kanssa jo siellä. Oli arkipäivä ja aamu, joten lasten kanssa sinne uskalsi vielä mennä. Wiesnillähän on paitsi ne oluthallit, se on myös iso huvipuisto (ajattele Särkänniemi, mutta isompi). Lapsille siis riittää karusellia karusellin perään.

Muuten se on ihan täysin aikuisten oma juhla. Kun laitetaan Dirndl’t ja nahkahousut päälle, näyttää isoilta ihmisiltä katoavan estot. Olutta kehiin ja kaikki on hyvällä tuulella ja ihan pierussa. Ja kun humppapumppa-bändi vielä soittaa musiikkia, on luontevaa nousta niille pöydille tanssimaan.

Onni on… Oktoberfest. Ainakin parin viikon ajan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s