Street laiffii

Kaupungissamme oli viikonloppuna Streetlife-festarit. Parin kilometrin mittaisella suljetulla kadunpätkällä oli melkoisesti elämää. Oli markkinahumua, kaupungin infopisteitä, urheilua ja kulttuuria. Bändit soittivat parinsadan metrin välein. Sää suosi – vajaan kolmenkympin helteessä oli tosin jo markkinakestävyys koitoksella.

Myytävää oli kojuissa kaikenlaista. Tämä juhla oli painottunut erityisesti vihreä/luomu/ekologisuus-puolelle, joten näytteillä oli mm. sähköautoja ja aurinkopaneeleja. Ruokaa oli tarjolla maailman joka kolkilta. Olutta siellä, olutta täällä. Ei vaan, kyllä nykyään katujuhlat ovat tehty cocktaileista. Itseäni ihastuttivat varsinkin herkullisen näköiset hedelmäboolit. (Tosin en ostanut – huomio osoitettu Miehelle).

Pari huomiota. Ensinnäkin festivaalien ehdottomasti isoimman alan olivat ostaneet itselleen kirkkokriittinen yhdistys. Sitä nikotteli jopa tällainen tavallinen kerran-vuodessa-kirkossa ihminenkin, kun isoissa julisteissa luki ”Koulutetut ihmiset ovat harvemmin uskonnollisia”, ”Uskonto on aivohäiriö” tai ”Paavit menkää kotiinne”. Harvemmin kristillistä uskontoa vastaan on niin vahvasti hyökätty, lahkojen vastaisia mielenosoituksia on kyllä enemmän nähty.

Lapsille oli ihanasti tekemistä. Tavallisten pomppulinnojen, trampoliinien ja kiipeilyseinien lisäksi oli mm. maalauspaikka, jättipalikoilla rakentamista ja sirkustrapetsilla temppujen opettelua. Erityismaininnan saakoon pyörätuolilla ajelu. Minusta on mahtavaa, että lapselle annetaan mahdollisuus sitä itse kokeilla ja siten alentaa pyörätuolissa kulkevien vierastamista.

Vihreä liike oli myös vahvasti esillä. Kadulle oli tehty mm. bambu-keidas. Sympaattisin huomionherättäjä oli seikkailureitti. Paljain varpain käveltiin polkua, jossa oli erilaista pohjaa. Kaupunkilaislapset voivat kokeilla, millaista on kävellä käpyjen päällä.

Paras vetäisy oli kuitenkin Pussy-nimisen ilmeisesti energia-juoman ständi. No ensinnäkin Pussy itse nimenä kerää huomion, sen verran härskiltä se näyttää. Ständin viereen oli kuitenkin laitettu myös sellainen vanha Volkswagenin pakettiauto (katso kuvasta), joka oli sisältä pimpattu täysin pussy-wagoniksi. Karvalattiat, silkkityynyt, takaosa kokonaan sänkynä. Loistavaa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s