Voihan kilin kikkeli

Tänään oli taas yksi ensimmäinen kerta: meidät oli kutsuttu ihka-oikeisiin saksalaisiin lasten synttärijuhliin. Kyseessä oli Tyttären paras kaveri kindergartenissa, Ryan.

Juhlat oli järjestetty lasten ja nuorten maatilalla. Pikkutila keskellä kaupunkia oli pieni keidas isoine leikkipaikkoineen ja taputtamoineen. Lapset otetaan mukaan eläinten hoitamiseen ja innoissaan he siellä talikon kanssa heiluvatkin.

Että sitä vaan, kuinka erilaista tämä elämä onkaan nykyään. Vaikka ennen vanhaan oli myös kaupunkilaislapsia, luulisin, että he kuitenkin olivat enemmän kosketuksissa luontoon kuin nämä nykymuksut.

Alle 6-vuotiaat vietiin tutustumaan tilaan oppaan kanssa. Paijattiin Whiskey-ponia, ihailtiin Jakob-kukon sulkajalkoja ja kokeiltiin mustien sikasisaruksien karheata karvaa. Lapset luuli hanhea kyyhkyseksi ja väittivät kiven kovaan, että puput syö kärpäsiä.

Paras selvitys lapsille tuli vuohien kohdalla. Miten tiedetään, onko vuohi tytto vai poika? Ronski opas nostaa yhden vuohen peräpään näytille. Jos takaapäin katsottuna näkyy 2 uloketta, ne on kikit ja se on tyttö. Jos sieltä näkyy vain yksi uloke, se on pippeli ja eläin on poika.

Ettäs tiedätte.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s