Palloilua

Ympäristömme on muuttunut telttakyläksi. Syynä on läheisessä puistossa pidettävä EJC eli European Juggling convention. Siellä palloillaan.

En tiedä, kuinka monta osallistujaa viikon kestävässä tapahtumassa on, mutta melkoista vipinää se ainakin naapuristossa aiheuttaa. Puiston kentällä on muutama sirkusteltta, oma catering ja parkissa autoja Euroopan joka kulmalta.

Olemme muutamana iltana käyneet Tyttären kanssa seuraamassa mielenkiinnolla ulkosalla tapahtuvaa harjoittelua. Respect. Mulla ei ole sitten minkäänlaista pallosilmää tai koordinaatiokykyä ja nämä ihmiset tuntuvat heittelevän keiloja, palloja tai vanteja ihan oman päänsä mukaan. Gravity is on vacation.

Jututin leiriin osallistujia. Suurin osa on nuoria, mutta leirillä oli myös kokonaisia perheitä paikalla. Mukana on kaikkea harrastajista ammattilaisiin. Eräs 13-vuotias saksalainen tyttö oli aloittanut jonglööriharrastuksen pari vuotta sitten ja tuli leirille oman kaupunkinsa harrastelijaryhmän kanssa ensimmäistä kertaa. Ei kuulemma ollut vielä sitä tasoa, että voisi esiintymään mennä, mutta palloilu on kiva harrastus. Italialainen parikymppinen herra teki satunnaisesti keikkaa katutaiteilijana, mutta myös tunnusti itsensä selvästi harrastelijaksi. ”Leirillä oli mukava tulla katselemaan, mitä muut osaa ja saada inspiraatiota. Samanhenkistä porukkaa”, he kertoivat minulle.

Mukana oli myös ammattilaisia, kuten kuvassa Frankfurtista tuleva pari. He tekevät töitä parissakin eri ryhmässä, lähinnä tulitaiteilijoina. Kesällä keikkaa pukkaa, samoin kuin esimerkiksi uutena vuotena. Tulitaiteilijat olivatkin selkeästi erottuva ryhmä leirillä. Tuntuivat olevan vähän coolimpia kuin muut.

Ei voi olla ihailematta taiteilijoita. Pallon, keilojen, vanteiden, tuliseipäiden tai minkä tahansa hallitseminen vaatii harjoittelua. Ja shown aikaansaaminen melkoista visuaalista silmää.

Yksi huomio kuitenkin jonglööriryhmästä tein: dreadlocksit rulettaa palloilijoiden päissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s